Bauturi celebre pentru prepararea cocktail-urilor

Cautati un cocktail care ofera un pic mai mult decat ginul si tonicul obisnuit? Poate ca lichiorul folosit va face diferenta. Iata cateva tipuri celebre de lichior care ar putea face diferenta in urmatorul cockatil pe care-l veti servi!

prepararea cocktail-urilor

Cautati un cocktail care ofera un pic mai mult decat ginul si tonicul obisnuit? Poate ca lichiorul folosit va face diferenta. Iata cateva tipuri celebre de lichior care ar putea face diferenta in urmatorul cockatil pe care-l veti servi!

Cel mai reprezentatic lichior american este, cu siguranta, bourbon. Chiar si mai vechi decat bourbonul este, totusi, applejack. Incepand din secolul al XVII-lea, colonistii americani au invatat sa mareasca puterea cidrului de mere, inghetandu-l. Asa a aparut applejack, un coniac de mere, o versiune rafinata si dulce de calvados francez.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu baijiu, acesta este lichiorul specific chinezesc. Numele sau se traduce literalmente in „alcool alb” si este fabricat din sorg, o cereala. Bautura isi obtine aroma pamantului prin fermentarea in gropi de lut. Acest gust este amplificat de continutul ridicat de alcool, face ca bautura sa nu poata fi consumata de prea multi occidentali.

In Mexic, bauturile spirtoase se produc din planta de agave. Termenul traditional pentru a denumi un asemenea produs este mezcal. Din punct de vedere istoric, diferite regiuni din Mexic au produs diferite soiuri de mezcal, dintre care cel mai faimos este tequila, fabricata exclusiv din agave albastru. Dupa ce productia in masa a bauturii tequila a devenit faimoasa pe plan international, termenul mezcal a ajuns sa fie folosit numai la tipurile de bauturi produse prin metode traditionale, nonindustriale.

Cel mai bine vandut alcool din lume provine din tara cu cei mai buni consumatori de alcool tare. Poate ca, in mod surprinzator, aceasta tara este Coreea de Sud, loc in care alcoolul din orezul soju a inceput sa fie produs si pentru piata mondiala, nu doar pentru cea locala. Soju nu are miros sau aroma, insa are un alcool foarte tare.

Bauturile din fructe cu seminte sunt populare in Marea Mediterana si Orientul Mijlociu. Similar cu grecescul ouzo, raki este o bautura care reprezinta bautura oficiala a Turciei. Fabricata din materia solida a strugurilor sau prinelor si distilata de doua ori, raki poate fi servita cu apa si gheata, moment in care se transforma intr-o bautura de culoare alba.