Beneficiile animalelor de companie asupra sanatatii oamenilor

Se spune ca proprietarii de animale de companie au mai putine probleme de sanatate decat cei care nu au animale

beneficii animale companie

Beneficiile animalelor de companie asupra oamenilor sunt nenumarate conform studiilor. Compania unui animal alina sentimentul singuratatii, iar multe dintre animale sunt un mare stimulent pentru miscarea fizica, care imbunatateste starea de spirit.

Se spune ca proprietarii de animale de companie au mai putine probleme de sanatate decat cei care nu au animale. Aceasta este ceea ce mai multe studii sustin de un deceniu. Exista mai putina tensiune arteriala, mai putin colesterol si mai putine tulburari cardiovasculare. In plus, animalele de companie au si virtuti antistres recunoscute, iar stresul scade sistemul imunitar.

  • Protejeaza copiii de boli

A trai cu un caine care isi petrece cel putin o parte din zi in aer liber ar putea spori sistemul imunitar al unui copil in primul an de viata. Pisicile par sa ofere, de asemenea, aceasta protectie, desi efectul observat a fost mai slab. Prin urmare, copiii care locuiesc cu animale de companie ar folosi antibiotice mai rar decat ceilalti copii.

La fel, sugarii care traiesc cu caini insotitori ar fi mai putin predispusi la infectii respiratorii si riscul lor de alergii ar fi redus cu 33% .

  • Promoveaza dezvoltarea psihologica a copiilor

Animalele nu promoveaza doar sanatatea copiilor, ci joaca si un rol major in dezvoltarea lor psihomotorie si emotionala. Un animal dezvolta simtul responsabilitatii copiilor mici. A avea grija de un animal, a-l hrani, a-l plimba, a-l mangaia si a-i oferi afectiune ii permite copilului sa creasca increderea in sine.

Animalul reprezinta, in acelasi timp, confidentul sau, partenerul sau de joaca, complice. Astfel, 36% dintre copiii chestionati considera ca au un sentiment de responsabilitate datorita animalului lor.

Animalul de companie este, de asemenea, un element de liniste si siguranta pentru cei mici. Are un efect stabilizator asupra dezvoltarii lor psihologice.

  • Vegheaza asupra sanatatii inimii

Mangaierea unei pisici, caine sau a oricarui alt animal cu blana da in general o senzatie de bine, de calmare imediata: respiratia incetineste, scade tensiunea arteriala si scade ritmul cardiac, ceea ce reduce mult riscul de a dezvolta o boala cardiovasculara.