De ce copiii devin agresivi?

In acest fel, parintii il pot ajuta sa opreasca aceste comportamente. Daca ei vor stii ce cauzeaza aceasta agresiune, vor reusi mai usor sa-l impiedice sa se transforme intr-un copil agresiv

cauze copii agresivi

Copiii nu se nasc agresivi, ci invata sa fie agresivi. Prin urmare, este important ca parintii sa aiba grija de mediul in care acestia sunt educati si de ceea ce ei vad in jur.  Multi parinti se intreaba ce cauzeaza aceasta agresiune la copiii lor, dar raspunsul poate fi mai simplu decat ei cred.

Copiii se pot comporta agresiv cu parintii, fratii, colegii etc. Inainte de a spune ca un copil este agresiv si responsabil pentru comportamentul sau, este important sa se inteleaga motivele pentru care cel mic poate avea aceasta agresiune.

In acest fel, parintii il pot ajuta sa opreasca aceste comportamente. Daca ei vor stii ce cauzeaza aceasta agresiune, vor reusi mai usor sa-l impiedice sa se transforme intr-un copil agresiv. Insa niciun copil nu se naste agresiv, el va invata sa fie asa. Lucrul bun este ca, asa cum poate invata sa fie, tot asa el poate uita de aceste comportamente.

Exista diferite motive pentru care un copil poate deveni violent, iar unii factori il fac mai agresiv decat altii si anume:

  • saracie;
  • vede violenta la televizor
  • joaca jocuri video violente;
  • are in jur adulti violenti si agresivi;
  • abuz acasa, chiar daca copilul este doar un observator.

Cauzele pentru care copiii devin agresivi

Comportamentele precum lovirea sau folosirea cuvintelor pentru a-i rani pe altii sunt indicative ale agresiunii copilariei.

Multi experti sunt de acord ca frustrarea faciliteaza violenta si poate fi declansatorul unui comportament agresiv la copii. Este normal ca un copil sa se comporte agresiv la un moment dat; problema apare atunci cand acesta nu stie sa controleze aceasta agresivitate.

Copiii au nevoie de parinti care sa-i certe sau sa foloseasca cuvinte precum „calmeaza-te” sau „nu face asta”. Au nevoie de controlul parintilor lor.  Mediul in care creste si se dezvolta un copil este foarte important. Daca cel mic va creste intr-un climat de violenta, fie acasa, fie in cartier, va fi mai probabil sa se comporte agresiv. De asemenea, daca grupul sau de prieteni se comporta violent, copilul va ajunge sa ii imite pentru a fi acceptat in grup.

TV sau jocuri video

Copiii mai mici nu pot face diferenta dintre fapt si fictiune: daca vad violenta la televizor, pot incerca sa o imite.