Ce beneficii aduce organismului consumul de grapefruit?

Unul din cele mai importante si mai cunoscute citrice, preferate atat de copii, cat si de adulti poarta numele de grapefruit si se poate gasi atat in varianta rosie, cat si in varianta alba

grapefruit rosu

Unul din cele mai importante si mai cunoscute citrice, preferate atat de copii, cat si de adulti poarta numele de grapefruit si se poate gasi atat in varianta rosie, cat si in varianta alba. Grefele, asa cum sunt denumite popular, sunt fructe foarte bogate in vitamine si au un rol important in organism. Grefele se aseamana la dimensiuni cu portocalele, insa nu si la gust. Grapefruitul creste in ciorchini, exact ca si strugurii, in zonele cu climat cald. Gustul acestuia poate fi amar sau acru, insa este foarte benefic pentru organism, de aceea este necesar sa fie inclus in alimentatia zilnica.

Avantajele consumului de grapefruit

Consumul de grapefruit in primul rand are un rol de baza in intarirea sistemului imunitar, fiind foarte bogat in vitamina C, ceea ce inseamna ca este de mare ajutor in momentele in care pacientii sufera de gripa sau raceala. De asemenea, acest fruct este recomandat in curele de slabire si in diete deoarece contribuie la pierderea kilogramelor in plus. Pacientii obezi care consuma inainte de masa cate o jumatate de grefa nu mai au aceeasi pofta de mancare.

In plus, consumul regulat de grapefruit imbunatateste sanatatea inimii si este benefica prin reducerea factorilor de risc ce contribuie la aparitia problemelor de sanatate precum colesterolul crescut si hipertensiunea arteriala. Grefele reduc riscul aparitiei pietrelor la rinichi si grabesc procesul de vindecare a ranilor.

Exista diferente semnificative intre fructul de grapefruit alb si cel rosu? Desigur! Grapefruitul rosu are un continut foarte ridict in vitamina A, comparativ cu cel alb. Cel rosu este mult mai dulce si preferat de majoritatea oamenilor. De aceea, o ceasca de suc de grapefruit poate contine necesarul zilnic de fibre recomandat.

Consumul de grapefruit are si contraindicatii. Acesta afecteaza efectul pilulelor anticonceptionale, anulandu-l, nefiind recomandat nici persoanelor care urmeaza un tratament pentru scaderea colesterolului din sange. Grapefruitul ofera protectie impotriva multor afectiuni si asigura necesarul zilnic de vitamina C.