Ce modele de scaun cu rotile sunt disponibile pentru persoanele cu handicap?

Ingrijirea unui bolnav la domiciliu este o munca anevoioasa, care presupune existenta unor anumite cunostinte in ceea ce priveste modul de ingrjire in functie de afectiunea de care sufera, precum si a unor dispozitive medicale, care sa contribuie la o ingrijire corecta si usoara.

In cazul unui handicap locomotor sau a unor probleme de sanatate care impiedica deplasarea, un scaun cu rotile este tocmai bun. Acesta va ajuta bolnavul sa nu mai depinda in totalitate de o alta persoana, daca afectat este numai sistemul locomotor, sau persoana care il ingrijeste sa il poata plimba si scoate din mediul lui obisnuit.

Pe piata medicala exista diferite modele si tipuri de dispozitive pentru mers, care pot fi folosite la grade diferite ale unor boli sau de handicap.

Cele mai comune tipuri de scaun cu rotile

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de scaun rulant este cel cu actionare manuala, care poate fi folosit de bolnavii care inca au forta de a-l deplasa singuri, fie de cei care au un insotitor permanent. In cazul celor care isi doresc o anumita independenta, dar care nu pot actiona singuri un astfel de fotoliu rulant, pot alege un scaun cu rotile electric, pentru care este suficienta o simpla apasare de buton pentru a se deplasa.

O gama diversificata de astfel de dispozitive medicale poate fi gasita in magazinul online MagazinulOrtopedic.ro, un distribuitor autorizat si specializat in comertul cu dispozitive medicale ortopedice, de mers si pentru ingrijirea bolnavilor. Aici pot fi gasite de la scaune rulante manuale sau electrice, la cele pliabile sau reglabile, in functie de pozitia corpului pacientului.

Scaun cu rotile | scaun wc de camera | MagazinulOrtopedic.ro

Scaun cu rotile

De asemenea, o alta categorie de astfel de dispozitive care poate fi gasita la MagazinulOrtopedic este scaunul wc de camera, care poate fi fix sau mobil, ori chiar un scaun rulant cu vas de wc incorporat. Acestea sunt foarte utile persoanelor cu o mobilitate foarte scazuta sau imobilizati.

Drept urmare, indiferent de gradul de handicap sau de problema medicala de care sufera, orice bolnav poate gasi un scaun rulant care sa ii ofere libertate de miscare.

Analitica

https://analitica.ro

Articole pe aceeași temă

Totul despre uleiul esențial de roiniță

Uleiul esențial de roiniță, cunoscut și sub numele de ulei de melisă, este un extract valoros obținut din planta de roiniță (Melissa officinalis). Această plantă are o lungă istorie de…

Citește

  • Sanatate
  • April 23, 2024
  • 4 minutes Read
Dulceața sănătății: descoperă beneficiile uimitoare ale consumului zilnic de miere

Mierea, acest elixir dulce și aromat produs de albine, este apreciată în întreaga lume nu doar pentru gustul său delicios, ci și pentru proprietățile sale nutritive și terapeutice. Consumul zilnic…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Totul despre uleiul esențial de roiniță

  • June 3, 2024
Totul despre uleiul esențial de roiniță

De ce să alegem rulouri exterioare din aluminiu Denka Pro Solar?

  • May 30, 2024
De ce să alegem rulouri exterioare din aluminiu Denka Pro Solar?

Descoperirea Americii: o călătorie care a schimbat lumea

  • May 23, 2024
Descoperirea Americii: o călătorie care a schimbat lumea

Cel mai bun tort pentru copii

  • May 11, 2024
Cel mai bun tort pentru copii

Bonsai: artă și filozofie

  • May 9, 2024
Bonsai: artă și filozofie

Avantajele masajului sexual pentru femei

  • April 30, 2024
Avantajele masajului sexual pentru femei