Inelele lui Venus: cum sa faci fata ridurilor de pe gat si de ce apar

Inelele lui Venus sunt pliuri circulare pe gat, mai pronuntate pe partea din fata

inele Venus

Inelele lui Venus sunt pliuri circulare pe gat, mai pronuntate pe partea din fata. Multi le numesc riduri, ceea ce nu este in intregime corect: inelele lui Venus pot aparea si pe gatul adolescentilor si copiilor.

Cauzele aparitiei

Formarea inelelor lui Venus este asociata cu structura muschilor gatului: pentru fiecare persoana este speciala. Formarea unor astfel de inele este influentata de lungimea muschilor, a fasciei si a fibrelor de tesut conjunctiv, astfel incat la unii, pliurile apar din copilarie, in timp ce la altii nu apar deloc.

Aparitia inelelor lui Venus este adesea explicata de un factor genetic. Predispozitia ereditara, exprimata prin lipsa proteinelor structurale ale tesutului conjunctiv – colagen, elastina, poate fi si cauza manifestarii lor precoce.

Al doilea motiv comun: postura proasta. Gadgeturile afecteaza curbura vertebrelor cervicale. De obicei, o persoana se uita la telefon nu direct, ci de sus in jos, ceea ce mentine spatele gatului incordat, in timp ce partea din fata se relaxeaza si se increteste. De asemenea, formarea cutelor este accentuata de obiceiul de a dormi pe o perna inalta.

Uneori, aparitia cutelor orizontale intr-o perioada scurta de timp semnaleaza posibila dezvoltare a unei boli tiroidiene. In aceasta situatie, se impune vizita la un endocrinolog pentru a exclude boala.

Cum se pot preveni?

Ca masura preventiva, trebuie mentinuta corect pozitia capului fata de corp pe tot parcursul zilei. Vara, este extrem de important sa se protejeze pielea fetei, gatului si corpului de radiatiile ultraviolete active. Expunerea la lumina soarelui provoaca uscarea si subtierea pielii, ceea ce exacerbeaza severitatea inelelor lui Venus de pe gat.

In ceea ce priveste cosmetologia, exista un numar mare de produse care reduc sau indeparteaza inelele lui Venus. Acestea sunt produse de ingrijire a pielii, creme, seruri, colagen, benzi, exercitii, expunere la laser, umpluturi cu acid hialuronic, injectii cu Botox.

Astfel de proceduri cosmetice, precum mezoterapia, biorevitalizarea, conturarea, liftingul au demonstrat o eficienta ridicata. Liftingul SMAS cu ultrasunete are, de asemenea, rezultate estetice excelente, deoarece stimuleaza strangerea pielii.

Dar altceva este important: inainte de a contacta un cosmetolog, este important sa se excluda bolile si tulburarile din organism, asa ca examinarea va incepe cu o vizita la un endocrinolog. Daca medicul exclude problemele de sanatate, se poate trece la partea estetica a problemei cu ajutorul cosmetologiei.