Cum alegi un centru de activitati bebelusi eficient?

Din ce in ce mai multi parinti care pun accent pe dezvoltarea in mod armonios a copilului, atat din punct de vedere cognitiv, cat si emotional cumpara un centru activitati bebelusi chiar inainte ca acestia sa implineasca varsta de un an

alegere centru activitati

Din ce in ce mai multi parinti care pun accent pe dezvoltarea in mod armonios a copilului, atat din punct de vedere cognitiv, cat si emotional cumpara un centru activitati bebelusi chiar inainte ca acestia sa implineasca varsta de un an. Un astfel de centru de activitati permite copiilor de varsta mica sa se joace si sa descopere lumea, ii stimuleaza si le antreneaza abilitatile si ii pregatesc pentru primii pasi. Un centru de activitati ii dezvolta simturile copilului si da un ragaz parintelui sa isi mai faca din treburile casnice pentru care ii ramane atat de putin timp. In plus, in centrul de activitati, copilul va fi mereu in siguranta.

Factori decizionali in alegerea unui centru de activitati bebelusi

Unul din cei mai importanti factori decizionali in ceea ce priveste alegerea unui centru de activitati bebelusi este coloristica si imprimeurile acestuia. Pentru bebelusi, culorile sunt foarte importante, mai ales in primii ani, cand descopera lumea inconjuratoare. De aceea este important ca parintii sa aleaga un astfel de centru de activitati in culori vibrante, vii, cu elemente decorative si imprimeuri atractive.

De asemenea, conteaza foarte mult si numarul de activitati al centrului. De acest criteriu depinde rapiditatea cu care copilul se plictiseste de centrul de activitati, dar si descoperirile pe care le face si abilitatile pe care le dezvolta. Este important ca un astfel de centru sa includa jucarii care zornaie, sunete de animale, lumini, instrumente muzicale, iar lista poate continua, pentru a fi educational si atractiv pentru copii.

Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult si posibilitatea reglarii pe inaltime a centrului de activitati, dar si posibilitatea detasarii husei pentru scaunel astfel incat sa poata fi curatata si igienizata in mor eficient. Se va lua in calcul si producatorul, pentru ca un produs bun din punct de vedere calitativ apartine unui producator renumit, dar si varsta pentru care este recomandat centrul de activitati si greutatea maxima de utilizare.