Cum alegi un fotoliu rulant electric si de ce

Oferta MagazinulOrtopedic.ro include modele de scaune rulante electrice care trebuie cat mai bine intretinute pentru a functiona in mod corespunzator o perioada cat mai lunga de timp

scaun cu rotile

Un fotoliu rulant electric sau un scaun cu rotile electric se gaseste in mai multe variante de condus: cu tractiunea pe fata, pe spate sau cu tractiune pe mijloc. Tractiunea pe spate a scaunului cu rotile electric este foarte usor accesibil, tractiunea pe fata devine din ce in ce mai comuna si furnizeaza o intoarcere foarte stramta.

Cele mai multe unitati cu tractiune pe fata au o viteza ma mica decat unitatea de roti cu tractiune pe fata, in timp ce modelele cu tractiune pe mijloc au tendinta de a se clatina la oprire si la pornire.

Ce este un fotoliu rulant si ce caracteristici are

Un scaun cu rotile electric este un model ce poate fi disponibil la un pret mai mare sau mai mic, cu rame usoare care se potrivesc utilizarii de interior sau cu rame mai grele, ideale pentru exterior. Aceste modele, cele de interior se strica foarte repede daca sunt folosite in afara casei, deoarece ramele se fisureaza, bifurcatiile din fata se indoaie si motoarele se uzeaza repede daca sunt turate peste limita.

Ramele scaunelor cu rotile electrice sunt proiectate conform cu greutatea persoanei, unele avand chiar arcuri cu suspensie care imbunatatesc calatoria in mod substantial si permit condusul pe teren denivelat.

Fotoliu rulant | Scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

fotoliu rulant

Scaunele cu rotile electrice pot sa aiba caracteristici de inclinare sau de ridicare, ori ambele caracteristici. Caracteristica de ridicare ridica intregul scaun impreuna cu suportul pentru picioare, de obicei pana la 45 de grade.

Inclinarea este o caracteristica ce impinge fotoliul cu rotile pe spate pana este intins aproape complet si ridica suportul de odihna pentru picioare cand este in pozitie orizontala. Acesta este un aspect important pentru a preveni inflamarea sub presiune.

Oferta MagazinulOrtopedic.ro include modele de scaune rulante electrice care trebuie cat mai bine intretinute pentru a functiona in mod corespunzator o perioada cat mai lunga de timp.