Mituri despre sarcina

Nu putine sunt informatiile despre perioada de sarcina la care au acces viitoarele mamici - din pacate multe sunt mituri si nu sunt bazate pe adevar

mituri sarcina

Nu putine sunt informatiile despre perioada de sarcina la care au acces viitoarele mamici – din pacate multe sunt mituri si nu sunt bazate pe adevar.

Iata cateva mituri populare dar si adevarul din spatele lor.
  • Mit: Consumul anumitor alimente poate provoca o alergie

Femeile gravide pot consuma alimente pe care oamenii le asociaza adesea cu alergiile, cum ar fi nucile si laptele, atata timp cat nu sunt alergice la acestea. Bebelusul nu va dezvolta o alergie la aceste alimente.

Cu toate acestea, o femeie ar trebui sa evite anumite alimente, cum ar fi carnea cruda, fructele de mare si anumite branzeturi moi, din alte motive de sanatate. Un profesionist din domeniul sanatatii poate oferi mai multe informatii despre ce alimente trebuie evitate.

  • Mit: O femeie ar trebui sa evite sexul in timpul sarcinii

Sexul nu are niciun efect asupra unei sarcini sanatoase. Specialistii au concluzionat ca sexul in timpul sarcinii nu a crescut riscul travaliului prematur la sarcinile cu risc scazut. Ei au remarcat, de asemenea, ca alte complicatii potentiale raman nedovedite.

In cazuri rare, un medic va recomanda abtinerea de la a face sex in timpul sarcinii. De exemplu, daca s-au produs sangerari abundente in timpul sarcinii sau apa s-a rupt – atunci o femeie ar trebui sa evite sexul.

Femeile care se confrunta cu probleme placentare, insuficienta cervicala sau orice alti factori care cresc sansa de travaliu prematur ar trebui sa se adreseze unui medic inainte de a face sex.

  • Mit: Pisicile sunt interzise

Multe femei incearca sa evite contactul cu pisicile in timpul sarcinii, deoarece au auzit ca pisicile pot provoca o infectie. Fecalele pisicilor pot transporta toxoplasmoza, o boala potential daunatoare. Prin urmare, ca masura de precautie, o femeie insarcinata ar trebui fie sa poarte manusi pentru a schimba asternutul, fie sa aiba pe altcineva sa o faca. Femeile nu trebuie sa evite pisicile in timpul sarcinii, atata timp cat respecta aceasta masura de precautie.

  • Mit: Nasterea vaginala nu este posibila dupa o cezariana

In realitate, o femeie poate avea o nastere vaginala dupa o nastere anterioara prin cezariana. Decizia de a naste prin cezariana sau nastere vaginala depinde de progresul sarcinii actuale, de travaliul femeii si de riscul aparitiei unor complicatii potentiale.