Cum sa ai grija de spatele tau la birou

De pe site-ul Ortosan.ro se pot comanda produse concepute de specialisti, cu rol important in prevenirea, dar si in tratamentul durerilor.

perne pentru coccis

Foarte multe persoane petrec ore in sir asezate pe scaun si au nevoie de o perna pentru spate care sa le protejeze coloana vertebrala si musculatura.

Postura incorecta in fata computerului va avea o influenta nefasta, in cele din urma, asupra starii de sanatate, de aceea se impune sa se acorde o atentie sporita pentru protejarea spatelui. In acest fel, se va tine cont de urmatoarele recomandari:

  1. Se alege un scaun potrivit

Petrecand ore in sir pe scaun, este evident ca postura va avea de suferit. Din acest motiv, scaunul trebuie ales foarte bine. Forma ergonomica si materialele de calitate, rigide, dar care iau forma anatomica sunt cele mai recomandate.

  1. Pernele pentru spate, utile in cazul durerilor

Chiar daca scaunul este unul de calitate si cu atat mai mult cu cat acesta este unul care nu ajuta coloana, se recomanda pernele special realizate pentru a oferi suport. De pe site-ul Ortosan.ro se pot comanda produse concepute de specialisti, cu rol important in prevenirea, dar si in tratamentul durerilor.

In unele cazuri se recomanda utilizarea unor perne pentru coccis, care diminueaza presiunea din aceasta zona.

  1. Pozitie interzisa

Statul mult timp in aceasta pozitie creeaza tensiune musculara in zona lombara si o circulatie deficitara a sangelui catre membrele inferioare. Aceasta poate fi explicatia ca dupa o zi de munca multe persoane se plang de disconfort la nivelul picioarelor, acuzand oboseala si o senzatie de greutate.

Perna pentru spate | perne pentru coccis | Ortosan.ro

perna pentru spate

  1. Monitorul va fi la nivelul ochilor

In mentinerea unei posturi adecvate a spatelui, un rol important il are si pozitionarea monitorului sau a laptopului. Corect este ca aceste dispozitive sa fie la nivelul ochilor, astfel incat sa nu fie nevoie de coborarea sau ridicarea capului atunci cand se lucreaza.

  1. Ridicarea si executarea de exercitii

Conform specialistilor, persoanele care lucreaza mult la calculator, au nevoie la fiecare ora de cateva minute de repaos, timp in care sa se ridice si sa execute exercitii fizice. Acestea sunt necesare pentru stimularea circulatiei, pentru destinderea muschilor si a articulatiilor, dar si pentru stimularea atentiei si a concentrarii.