Curatarea hotei: trucuri rapide pentru degresare

O hota murdara nu numai ca este inestetica, ci ofera o serie de mirosuri neplacute. In plus, aceasta murdarie, atunci cand este in contact cu caldura focului

curatare hota

O hota murdara nu numai ca este inestetica, ci ofera o serie de mirosuri neplacute. In plus, aceasta murdarie, atunci cand este in contact cu caldura focului, provoaca vapori care vor murdari si restul bucatariei.

Cum se curata in mod corespunzator hota

Multi oameni se intreaba cum sa prelungeasca durata de viata a hotei, iar adevarul este ca cel mai bun secret este sa i se ofere o intretinere preventiva buna. Chiar si asa, trebuie retinut faptul ca, frecventa de curatare va depinde de modul in care aceasta este utilizata. Daca se gateste rar, lucrul logic este ca hota nu are nevoie sa fie curatata continuu.

Cu toate acestea, ca regula generala, filtrele trebuie curatate cel putin o data pe luna. Pentru a asigura o stare buna a hotei, trebuie utilizate produse care pot indeparta murdaria si pastra suprafata sa intacta. Deoarece cel mai comun material de fabricatie este otelul inoxidabil, substantele chimice obisnuite nu il vor deteriora.

Curatarea filtrului

Este unul dintre cele mai importante elemente, deoarece de el se prind picaturile de grasime si mirosurile neplacute. In el se va crea un fel de bariera impotriva grasimilor care va bloca trecerea aerului, deci este necesar sa fie curatat. Pentru aceasta, se poate spala manual sau in masina de spalat vase.

Daca exista multa murdarie, se pregateste intr-un recipient amoniac si apa fierbinte si se aplica. Murdaria se va desprinde usor cu ajutorul unei perii sau a unui burete. O alta modalitate de a indeparta aceasta murdarie este cu apa fierbinte si bicarbonat de sodiu, deoarece aceasta solutie va inmuia grasimea.

Curatarea panourilor interioare

In acest scop, se pune otet sau suc de lamaie intr-o cratita cu apa clocotita pe foc. Pe masura ce acest amestec se evapora, va indeparta grasimea de pe peretii interiori. Astfel, se poate curata grasimea lichida care se desprinde cu hartie absorbanta. Poate ca va trebui facut acest lucru de mai multe ori pana cand nu va ramane nici o picatura de grasime.

Curatarea suprafetei exterioare

Curatarea suprafetei v zibile ar trebui efectuata dupa fiecare gatit. Pentru a face acest lucru, se pot utiliza solutii antigrasimi cu pulverizare si indepartate, dupa ce au actionat, cu o carpa umeda. Cand se termina de curatat suprafata, este bine sa se usuce cu hartie de bucatarie.

Pentru hote din otel inoxidabil se pot utiliza si solutii de casa, cum ar fi amestecuri cu otet diluat in apa. Daca este nevoie de o solutie mai puternica, se poate adauga bicarbonat de sodiu la solutia anterioara.