De ce si cum trebuie sa folosesti uleiul de cocos zilnic?

Un beneficiu al uleiului de cocos este acela al protejarii organelor interne si stimulare a sistemului imunitar, detoxifiind totodata organsmul si imbunatatind functionarea sistemului digestiv

ulei de cosos

Uleiul de cocos este considerat, din cele mai vechi timpuri, un superaliment, cu proprietati nutritive deosebite, cu numeroase intrebuintari, de la prepararea diferitelor alimente, pana la prepararea produelor dermato-cosmetice pentru ingrijirea parului si a tenului. In plus, raw-veganii apreciaza uleiul de cocos si il folosesc pentru ca are numeroase beneficii pentru sanatatea organismului. Acest ulei vegetal este singurul care are cea mai mare concentratie de acizi grasi, care sunt foarte rapid asimilati de organism si transformati in energie. Uleiul de cocos este recomandat tuturor persoanelor care doresc sa slabeasca, dar si celor care fac sport in mod regulat. Mai mult decat atat, gratie continutului ridicat de vitamine A, C, D, de minerale precum fier si calciu, uleiul de cocos contribuie la intarirea sistemului imunitar.

Ce beneficii aduce uleiul de cocos organismului?

Uleiul de cocos este un remediu cunoscut pentru stimularea productiei de colesterol bun, ideal pentru ficat, dar si pentru reducerea riscului de aparitie a bolilor cardiace. In plus, acest ulei regleaza metabolismul si contine trigliceride ce pot creste arderile depozitelor de grasime din organism.

Un alt beneficiu al uleiului de cocos este acela al protejarii organelor interne si stimulare a sistemului imunitar, detoxifiind totodata organsmul si imbunatatind functionarea sistemului digestiv. Efectul acestui ulei se extinde pana la mentinerea densitatii osoase, la intarirea dintilor si la mentinerea rezistentei osoase. Totodata, consumat regulat, uleiul de cocos stopeaza aparitia cariilor si are un efect anti-imbatranire vizibil, estompand liniile fine din jurul ochilor si gurii, oferind luminozitate tenului si pielii.

Nu in ultimul rand, gratie continutului ridicat in aciz grasi, acest tip de ulei lupta cu afectiunile glandei tiroide, precum si cu candida, protejand pielea de infectiile fungice si cu diferite bacterii. In timpul racelilor, utilizatorii pot face gargara cu un amestec din apa calda cu lamaie in care se adauga o lingura din acest ulei, avand rolul de a calma durerile de gat si de a dezinfecta locul. Uleiul de cocos este cel mai bun remediu natural pentru calmarea si tratarea eritemului de scutec, dar si pentru a mentine sanatatea gingiilor si de a trata ragadele cu care se confrunta femeile in alaptare.