Rolul si utilitatea unui scaun cu rotile

Daca doriti sa cumparati un asemenea dispozitiv, nu trebuie decat sa accesati www.magazinulortopedic.ro si sa alegeti produsul potrivit!

scaun cu rotile

Scaunul cu rotile este unul dintre cele mai utilizate dispozitive de asistenta pentru promovarea mobilitatii si imbunatatirea calitatii vietii pentru persoanele care au dificultati de mers. Un fotoliu rulant ofera utilizatorului posibilitatea de a se misca, de a merge la scoala, de a se angaja in activitati sociale, de a lucra, de a accesa servicii cum ar fi asistenta medicala. Pe langa asigurarea mobilitatii, un scaun cu rotile adecvat incurajeaza sanatatea fizica si calitatea vietii utilizatorilor, contribuind la reducere problemelor comune, cum ar fi puseele de presiune, progresia deformarilor si imbunatatirea respiratiei si digestiei.

Pentru a avea parte de o mobilitate eficienta, utilizatorii de scaune cu rotile au nevoie de un produs care sa li se potriveasca si sa satisfaca nevoile lor specifice. Statisticile arata ca aproximativ 10% din populatia globala este afectata de dizabilitati, iar 1% dintre acestea au nevoie de un scaun cu rotile. Foarte multi dintre cei care au aceasta nevoie, nu au un scaun cu rotile. Exista indicii ca doar o parte din cei care necesita un astfel de dispozitiv si-l permit, iar dintre acestia foarte putini au acces la un scaun cu rotile adecvat.

Un scaun cu rotile este adecvat atunci cand satisface nevoile individuale si conditiile de mediu: ofera suport adecvat si postural bazat pe principii biomecanice solide, este sigur si durabil este adaptabil si are un pret accesibil. Un scaun cu rotile adecvat poate ajuta la deschiderea unei noi lumi pentru utilizator, de la excludere la incluziune, participare la activitati sociale, sportive si de recreere, care toate conduc la independenta, sanatate mai buna si o calitate imbunatatita a vietii.

Un asemenea dispozitiv este potrivit persoanelor care intampina o gama larga de dificultati de mobilitate, ca urmare a unui spectru larg de afectiuni si deficiente de sanatate, inclusv amputatie, artrita, paralizie cerebrala, distrofie musculara, leziuni la nivelul coloanei vertebrale, spina bifida, dar sunt relevante si pentru persoanele care intampina dificultati de miscare.

Scaun cu rotile | fotoliu rulant | magazinulortopedic.ro

fotoliu rulant

S-a demonstrat ca atunci cand sunt adecvate utilizatorului si mediului acestuia, astfel de dispozitive au un impact semnificativ asupra nivelului de independenta si de implicare. Daca doriti sa cumparati un asemenea dispozitiv, nu trebuie decat sa accesati www.magazinulortopedic.ro si sa alegeti produsul potrivit!