Diagnosticul corect si tratamentul eficient pentru alopecie

Dermatologul va stabili daca pacientul sufera de alopecie sau daca altele sunt cauzele care duc la caderea parului. Acesta va incerca sa traga de firele de par, iar cu cat acestea cad mai usor, cu atat este un semn mai clar ca pacientul are nevoie de un tratament eficient in acest sens.

tratament pentru alopecie

Alopecia este o conditie medicala reprezentata de caderea parului, care se poate manifesta atat la femei, cat si la barbati. Alopecia este o afectiune deranjanta pentru ca tine de caracterul estetic al podoabei capilare si reduce pacientului increderea in sine, afectand conexiunile sociale si profesionale.

Diagnosticul medical de alopecie incepe cu identificarea simptomelor de catre medic si continua cu gasirea unui tratament eficient si suportat de pacient. Alopecia apare din mai multe cauze, iar principalul simptom, caderea paului, necesita tratamente diferite. Cei care se confrunta cu alopecie trebuie sa consulte un medic dermatolog, care va stabili diagnosticul corect si va examina leziunile provocate de alopecie.

Semne ale instalarii alopeciei

Dermatologul va stabili daca pacientul sufera de alopecie sau daca altele sunt cauzele care duc la caderea parului. Acesta va incerca sa traga de firele de par, iar cu cat acestea cad mai usor, cu atat este un semn mai clar ca pacientul are nevoie de un tratament eficient in acest sens. Uneori, firele de par sunt trimise pentru analize. Alteori, medicul va folosi alte metode de diagnostic pentru a oferi pacientilor o varianta de tratament cat mai corecta.

Un alt semn al instalarii alopeciei este reprezentat de problemele unghiilor. Acestea capata denivelari, sunt foarte moi sau le este afectata cresterea. Sunt situatii in care se preleveaza probe de piele pentru biopsie, pentru examinarea la microscop in scopul determinarii diagnosticului si a tratamentului alopeciei.

Cele mai des intalnite optiuni de tratament in alopecie

Pentru a nu ajunge la situatia in care pacientii sa fie nevoiti sa poarte mesa sau peruca pentru a-si ascunda calvitia, se recomanda urmara unui tratament pentru alopecie cat mai curand posibil. Exista o multime de tratamente medicale disponibile pentru alopecie.

Tratamentele medicamentoase trebuie urmate un timp indelungat, dar pot avea efecte secundare neplacute, in timp ce tratamentele naturiste pot da rezultate vizibile dupa cateva luni de administrare. Teoretic, nu exista inca un tratament eficient si universal valabil pentru toate categoriile de pacienti care sufera de alopecie. Exista, in schimb, metode de implantare a parului artificial, exista creme care se pot aplica pe zonele afectate, astfel incat sa stimuleze cresterea parului sau sa stopeze caderea parului si, bineinteles, sunt si tratamente aflate in curs de dezvoltare.