Rolul limbii in sanatatea orala a copiilor si adultilor

Daca nu reusiti sa tineti pasul cu intrebarile micilor curiosi, la Dental Crown Health veti gasi un dentist pentru copii care sa poata face acest lucru pentru dumneavoastra. Accesati www.stomatologiecopiisector3.ro pentru mai multe informatii sau pentru a programa o vizita la cabinet!

dentist pentru copii

V-ati uitat vreodata in oglinda si ati examinat limba intrebandu-va care este scopul ei? Dar pe copii i-ati invatat sa faca asta? Adevarul este ca multi oameni nu fac acest lucru, nu pentru ca nu ar vrea, ci pentru ca nu cunosc importanta limbii si faptul ca aspectul aceasteia poate fi un indicator despre starea generala de sanatate a unei persoane.

Specialistii in pedodontie din Bucuresti, in special cei de la clinica Dental Crown Health, ofera cateva informatii despre limba si aspectul acesteia, dar si influenta pe care o are in sanatatea dentara a celor mici si mari.

In primul rand, limba este un indicator de sanatate! Limba joaca un rol esential in mentinerea sanatatii si functionarea corecta a intregului sistem oral. Poate fi, de asemenea, un indicator al potentialelor probleme de sanatate, cum ar fi o infectie in curs de dezvoltare sau o reactie la anumite alimente. Limba, la fel ca orice alta parte a corpului, trebuie mentinuta, astfel incat sa-si faca treaba cat mai bine. Fara ingrijirea corespunzatoare a limbii, aceasta ar putea suferi. In timp ce aproape toate conditiile limbii sunt tratabile, preventia este intotdeauna mai buna.

Limba serveste ca un produs natural de curatare a gurii, prin faptul ca elimina de pe dinti si din jurul acestora, particulele alimentare ramase. Cu toate acestea, desi face o treaba buna, nu ar trebui sa ne bazam doar pe limba. Curatati limba ca parte a rutinei zilnice de curatare a dintilor. Nu numai ca acest obicei inlatura bacteriile care provoaca respiratie urat mirositoare, carii sau o multime de alte afectiuni orale, ci ajuta si la promovarea productiei de saliva care ajuta la o buna digestie.

Limba este epicentrul simtului gustului! Aceasta ii ajuta pe oameni sa se bucure de alimentele pe care le consuma. Limba este acoperita de papile, niste muguri activi care ofera satisfactie atunci cand oamenii consuma alimentele preferate. Acesti muguri plini ce centri nervosi ii transmit creierului daca mancarea este dulce, acra, amara sau sarata.

Pedodontie din Bucuresti | dentist pentru copii | www.stomatologiecopiisector3.ro

pedodontie din Bucuresti

Atunci cand doriti sa fiti de folos in educarea copiilor, vorbiti-le despre fiecare componenta a gurii pentru ca numai asa vor intelege deplin cum functioneaza, ce impact are asupra sanatatii orale si generale. Acest lucru este valabil si in cazul limbii. Daca nu reusiti sa tineti pasul cu intrebarile micilor curiosi, la Dental Crown Health veti gasi un dentist pentru copii care sa poata face acest lucru pentru dumneavoastra. Accesati www.stomatologiecopiisector3.ro pentru mai multe informatii sau pentru a programa o vizita la cabinet!