Metode de rezolvare a edentatiei totale in functie de buget

edentatiei totale

Una dintre cele mai ieftine si mai rezistente solutii de rezolvare a edentatiei totale este reprezentata de proteza mobila totala. Atat in partea de jos, cat si in partea de sus, pacientii pot opta pentru o proteza dentara mobila. Aceasta se va dovedi o varianta ieftina si eficienta, care necesita investitii minime de intretinere, deoarece este necesara numai achizitionarea de pastile speciale pentru curatare si de pasta speciala pentru o fixare mai buna. Asadar, curatarea este simpla, iar, in cazul in care pacientii nu sunt atenti, pericolul de a se sparge sau de a se rupe este minim.

Proteza dentara totala mobila este o solutie buna pentru pacientii varstnici care sufera de edentatie totala, insa nu si pentru cei care se confrunta cu o senzatie de reflux foarte puternica si nici pentru cei care nu pot suporta ca cerul gurii sa le fie acoperit. Acestia pot opta pentru proteza pe implanturi. Proteza pe implanturi are o fixare mult mai buna, pe implanturi dentare, este la fel de usor de curatat si de intretinut, cu toate ca investitia initiala este ceva mai costisitoare. Important este ca acesti pacienti sa poata suporta interventia de inserare a implanturilor.

Nu in ultimul rand, pacientii varstnici care au strans o viata intreaga bani ii pot investi acum in implanturi dentare, unele clinici oferind chiar preturi foarte bune pentru pensionari.