Mirosul neplacut al corpului – 5 cauze posibile

Mirosul neplacut al corpului poate fi discret sau mai intepator. Exista multe motive pentru aceasta.

miros neplăcut corp

Mirosul neplacut al corpului poate fi discret sau mai intepator. Exista multe motive pentru aceasta. Unele dintre ele sunt inofensive, altele – necesita o atentie speciala si consultarea unui medic.

Fiecare fiinta vie are un anumit miros. Si o casa miroase intr-un anumit fel – si nu este vorba despre un miros neplacut, ci un miros specific, unic. Mirosul alimentelor, preparatelor, aromelor, dar si al oamenilor (si animalelor) care locuiesc acolo.

Posibile cauze ale mirosului neplacut al corpului

  • Unele alimente

Uneori, alimentele schimba rapid si scurt grasimea corporala. Cand oamenii mananca sparanghel, mirosul de urina devine neplacut si puternic. Dispare dupa ce corpul a prelucrat sparanghelul. Exista, de asemenea, alimente care cresc formarea gazelor in stomac si le inrautatesc mirosul. Acestea sunt broccoli, varza, conopida etc. Acest miros va deveni si mai intens daca exista un stomac sensibil sau intoleranta la oricare dintre alimente.

  • Stres

Nivelurile ridicate de stres cresc transpiratia, putand duce la hiperhidroza si miros. Aceasta poate deveni o afectiune cronica daca persoana sufera de anxietate sau depresie.

  • Diabet

Cetoacidoza diabetica este una dintre cele mai riscante complicatii la persoanele cu diabet. Motivul este lipsa de insulina – organismul nu poate produce sau utiliza eficient ceea ce are. Cetoacidoza diabetica modifica mirosul respiratiei – devine fructat. Aceasta este o afectiune la care oamenii ar trebui sa fie foarte atenti si sa solicite imediat sfatul medicului.

  • Menopauza, menstruatie si sarcina

Modificarile hormonale afecteaza adesea mirosul corpului. Nu este intotdeauna un lucru rau, ci diferit. S-a dovedit ca in timpul ciclului menstrual, femeile care sunt mai fertile miros diferit. Acest miros le face mai atractive pentru altii – atat pentru barbati, cat si pentru alte femei.

  • Medicamente

Anumite medicamente pot provoca miros corporal. Unele antidepresive, analgezice si medicamente hormonale pot agrava sau pur si simplu pot schimba mirosul de urina, respiratie si transpiratie.