Recomandari carti: 3 volume istorice pe care merita sa le citesti intr-o viata

Recomandari carti. 3 volume istorice prin care merita sa treci cel putin o data.

carti recomandate

Pentru foarte multi oameni, cartile sunt cat se poate de importante, acestea ajungand sa fie considerate drept mici comori nepretuite de catre pasionatii de lectura. Prin urmare, nu este de mirare ca tot mai multi cititori cauta sa-si extinda orizonturile si sa gaseasca noi subiecte care sa merita lecturate.

In situatia de fata, dorind sa ajute, pe cat posibil, pe cititori,in articolul de fata au fost facute cateva recomandari de carti istorice care garanteaza ca vor da pe spate pe oricine, indiferent daca persoana respectiva este pasionata sau nu de domeniu

Recomandari carti. 3 volume istorice prin care merita sa treci cel putin o data.

Dupa cum a fost mentionat anterior, in articolul de fata au fost prezentate nu mai putin de 3 carti istorice care vor garanta ca vor da pe spate si cel mai pretentions public. Prin urmare, iata cum arata titlurile respective:

  1. Sfarsitul e mereu aproape. Momente apocaliptice de la colapsul Epocii Bronzului pana la amenintarea nucleara, de Dan Carlin

Sunt momentele dificile recunoscute pentru faptul ca ii pot face pe oameni mai puternici? Poate umanitatea sa faca fata cu brio impotriva armelor pe care ea insasi le-a creat de-a lungul timpului? Cu toate ca intrebarile respective nu-si au raspunsuri cat se poate de clare, acestea sunt prezentate foarte interesant si inedit in cartea lui Dan Carlin, care face o legatura cat se poate de impresionanta intre perioadele istorice.

  1. Frica si libertatea. Cum ne-a schimbat vietile al Doilea Razboi Mondial, de Keith Lowe

Cel de-al Doilea Razboi Mondial a ramas imortalizat in istorie ca o perioada de mare turnura pentru umanitate, lumea ce a luat nastere in anul 1945 fiind una cu totul alta fata de cea de la inceputul razboiului. In aceasta carte Keith Lowe face o prezentare cat se poate de fascinanta, volumul situandu-se in topul de carti recomandate istorice.

Recomandari de carti | carti recomandate | Blog.PrintreCarti.ro

Recomandari de carti

  1. Universitatile in Evul Mediu, de Jacques Verger

Primele universitati europene au aparaut la inceputul sec. al XIII-lea dupa care numarul rol a crescut neincetat, acestea jucand un rol deosebit in modelarea culturii moderne, acest aspect urmand sa fie surprins si in volumul de fata.

Pentru cei care doresc mai multe idei de carti, se recomanda Blog.PrintreCarti.ro

In concluzie, acestea sunt recomandarile de carti istorice care merita sa fie citite intr-o viata.