Rostopasca – planta care face minuni in lupta impotriva bolilor hepato-biliare

Rostopasca este o planta foarte usor de recunoscut si de gasit. Infloreste din aprilie pana in septembrie si poate fi gasita in locuri umbroase si tufarisuri, precum si in poieni si in regiuni montane.

remedii naturale

Rostopasca este o planta foarte usor de recunoscut si de gasit. Infloreste din aprilie pana in septembrie si poate fi gasita in locuri umbroase si tufarisuri, precum si in poieni si in regiuni montane. Pentru a avea un efect cu adevarat puternic, rostopasca se recolteaza pe timp frumos, insorit. Planta este bogata in alcaloizi, taninuri, ulei volatil, vitamina C, flavonoizi, saruri minerale, saponoide si alti compusi care o recomanda pentru tratamentul bolilor hepatice acute si cronice si pentru tratarea afectiunilor biliare.

Rostopasca – beneficii uz extern si intern

Folosita extern, rostopasca trateaza bataturile, plagile, tumorile maligne pe piele, cataracta si petele de pe cornee. Tinctura de rostopasca, spre exemplu, se foloseste extern pentru a trata infectii in gat, tuse convulsiva si rani infectate. Intern, rostopasca este recomandata in terapia naturista a bolilor hepatice si pentru a trata si ameliora simptomele reumatismului, constipatiei, icterului.

Spasmele digestive sunt combatute cu tinctura de rostopasca, folosita ori de cate ori este necesar. In cazurile avansate de dischinezie biliara, administrarea pulberii de rostopasca poate face minuni. Se va administra cate un varf de cutit de pulbere de trei ori pe zi, pentru a preveni litiaza biliara. Pacientii care au probleme de digestie pot face o cura cu tinctura de rostopasca timp de cateva saptamani, observand treptat ameliorarea simptomelor, disparitia senzatiei de greata si de balonare.

Pentru a trata migrenele, se ia o lingurita de pulbere de rostopasca pe stomacul gol, in doza unica. Una dintre cele mai periculoase si mai des intalnite afectiuni ale societatii moderne actuale, pancreatita, isi gaseste leacul cu ajutorul pulberii de rostopasca. Noile cercetari in domeniu demonstreaza faptul ca sucul de rostopasca poate face minuni pentru cancerul de piele, daca este aplicata extern. Intern, pulberea de rostopasca are efecte imunomodulatoare, care ajuta la distrugerea celulelor maligne de catre sistemul imunitar.

Conform studiilor si cercetarilor, substantele din rostopasca sunt eficiente pentru tratarea si ameliorarea simptomelor cancerului de colon, de san, faringian si pentru tratarea hepatitei virale.