Rutina de iarna utila oricarei masini

Cand vine vorba despre operatiunile zilnice de intretinere a masinii, inspectia tehnica periodica reprezinta o piesa vitala si, deseori necesara, a intregului puzzle. Pe langa faptul ca orice sofer isi verifica masina zi de zi cand urca la volan, face verificari temeinice inainte de a pleca in orice calatorie lunga, el mai are de efectuat si inspectia periodica ce este necesara la fiecare doi ani, un an sau sase luni, in functie de scopul pentru care este folosita masina.

Ideea este ca cele trei tipuri de verificari sunt conectate intre ele. In lipsa ingrijirii de rutina, o masina nu va reusi sa treaca de inspectia tehnica programata la fiecare doi ani. Doi ani in care nu se intervine deloc asupra unei masini pot avea un efect nedorit si chiar dezastruos.

Daca tot e iarna, merita amintite cateva lucruri pe care le puteti face pentru a imbunatati functionarea masinii in acest sezon! In primul rand, achizitionati anvelope de iarna pe care sa le montati, indiferent daca ramaneti in oras sau plecati la drum lung. Acestea va pot proteja de alunecare, de derapaje si alte probleme puse de gheata si zapada de pe carosabil.

Diminetile sunt friguroase si puteti simti asta imediat ce iesiti din casa. Chiar daca tineti masina in garaj, inainte de a porni la drum, lasati-o pornita cateva minute pentru ca toate lichidele din sistem sa fie puse in miscare, sa se fluidizeze si sa ajunga eficient in fiecare zona pe care o deservesc. In acest fel se incalzeste si interiorul masinii suficient de mult cat sa nu va inghete mainile pe volan si schimbator.

Verificati bateria in mod periodic. Temperaturile scazute o pot afecta, iar eficienta nu va mai fi la fel de mare. Daca locuiti intr-o zona foarte rece, cu vant puternic si temperaturi foarte scazute, poate ar fi o idee buna sa deconectati bateria si sa o depozitati intr-un loc cald. Este o responsabilitate in plus, insa daca numai asa va puteti asigura ca va porni masina, atunci merita sa incercati.

ITP ieftin in Bucuresti | alfaitp.ro

ITP ieftin in Bucuresti

In ceea ce priveste aspectele mecanice de functionare a vehiculului, va puteti adresa unui mecanic. Tot acesta va poate indruma cum sa pregatiti masina cat mai bine pentru urmatoarea inspectie tehnica, daca data acesteia se apropie. Daca inca nu ati gasit un ITP ieftin in Bucuresti, ati putea incerca la Alfa ITP. Acesta este un ITP in Militari, loc in care va puteti programa din timp pentru a va asigura ca nu ratati momentul. Accesai Alfaitp.ro si cititi detaliile existente sau solicitati informatii suplimentare!

Analitica

https://analitica.ro

Articole pe aceeași temă

Cele mai bune solutii ERP pentru a spori productivitatea in compania ta

Gestionarea unei afaceri nu este cea mai usoara activitate, de aceea oamenii care se ocupa cu asa ceva au nevoie de tot sprijinul disponibil. Acronimul ERP se refera la planificarea…

Citește

  • Business
  • March 13, 2019
  • 2 minutes Read
Tractari auto in Bucuresti cu preturi minime

Zapada, frig sau caldura insuportabila, ploaie sau ceata, polei – cu toate faci cunostinta atunci cand esti sofer si te bucuri oarecum ca esti la adapost, in confortul propriei masini.…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Totul despre uleiul esențial de roiniță

  • June 3, 2024
Totul despre uleiul esențial de roiniță

De ce să alegem rulouri exterioare din aluminiu Denka Pro Solar?

  • May 30, 2024
De ce să alegem rulouri exterioare din aluminiu Denka Pro Solar?

Descoperirea Americii: o călătorie care a schimbat lumea

  • May 23, 2024
Descoperirea Americii: o călătorie care a schimbat lumea

Cel mai bun tort pentru copii

  • May 11, 2024
Cel mai bun tort pentru copii

Bonsai: artă și filozofie

  • May 9, 2024
Bonsai: artă și filozofie

Avantajele masajului sexual pentru femei

  • April 30, 2024
Avantajele masajului sexual pentru femei