Craciunul in Argentina

In Argentina vremea este calda de Craciun. Pregatirile pentru Craciun incep foarte devreme in decembrie si chiar in noiembrie.

vacanta in Argentina

In Argentina vremea este calda de Craciun. Pregatirile pentru Craciun incep foarte devreme in decembrie si chiar in noiembrie. Multi oameni din Argentina sunt catolici si, de asemenea, sarbatoresc Adventul.

Casele sunt decorate frumos cu lumini si coroane de ramuri verzi, aurii, rosii si albe. Ghirlandele rosii si albe sunt atarnate pe usile caselor. Craciunitele sunt, de asemenea, foarte populare si sunt amplasate ca decoratiuni pe usi sau la ferestre inainte de 8 decembrie. Unii oameni prefera sa puna mici bile de bumbac sau chiar vata pe pomul de Craciun pentru a reprezenta zapada! Crengile de brad artificiale sunt mult mai comune decat cele reale din Argentina. Ele pot veni, de asemenea, in diferite culori, altele decat verde, cum ar fi alb sau albastru!

Scena nasterii sau “pesebre” este, de asemenea, o importanta decoratiune de Craciun in Argentina. Aceasta decoratiune se pune de obicei sub brad sau in apropierea sa.

Darurile de Craciun nu sunt obisnuite in Argentina si, desi unii oameni dau si primesc cadouri, in mod normal, acest schimb are loc doar intre familia apropiata si prieteni.

Principalele evenimente de Craciun au loc in ajunul Craciunului. Multi catolici vor merge la o slujba la biserica dupa amiaza sau seara.

Principala masa de Craciun este luata in seara de Ajunul Craciunului, adesea in jurul orei 22:00 sau 23:00. Ar putea fi servita in gradina sau poate sa fie doar un gratar cu prietenii! Printre preparatele populare se numara curcanul prajit, carnea de porc prajita (in nordul Argentinei, unii oameni vor utiliza carne de capra), “vitel toné” (felii de carne servita cu sos cremos), rosii umplute, salate si multe sandviciuri, “sandwich de miga” (sandvisuri facute din paine alba subtire fara crusta – pot fi simple, duble sau multietajate) si “torre de panqueques” (un tort sandwich realizat din mai multe straturi de tortilla cu umpluturi diferite).

Desertul poate fi o prajitura similara cu cozonacul nostru si budinci precum “Pan Dulce” si Panetone, precum si salata de fructe, inghetata si diferite feluri de placinte. Vor fi si dulciuri precum stafidele de ciocolata, arahide sau migdale acoperite cu zahar, mantecol (nuga semi-moale din unt de arahide) si diferite tipuri de turon (nuga dura).

La miezul noptii se va auzi sunetul multor focuri de artificii. De asemenea, oamenii prefera sa bea la inceputul zilei de Craciun.