Asteptari eronate ale turistilor inainte de a pleca in vacanta

Primul lucru care ii impiedica pe turisti sa aleaga sa mearga intr-un anumit loc este acela ca este prea comercial, prea turistic, ca sunt prea multi oameni care il viziteaza.

asteptari eronate

In aceasta lume sunt locuri extraordinare, care merita sa fie vizitate, insa nu putini sunt turistii care au o opinie personala deja formata despre locul respectiv. Sunt oameni care privesc intr-un anumit fel o regiune, un oras sau o tara, din spusele prietenilor, din stirile pe care le vad la televizor, din ceea ce citesc sau vad pe internet. De cele mai multe ori, aceste lucruri sunt complet eronate, iar turistii pierd foarte multe experiente interesante din cauza preconceptiilor.

Principalele opinii gresite ale turistilor despre o anumita zona

Primul lucru care ii impiedica pe turisti sa aleaga sa mearga intr-un anumit loc este acela ca este prea comercial, prea turistic, ca sunt prea multi oameni care il viziteaza. Desi locul in care doresc sa isi petreaca vacanta este, poate, unul din cele mai frumoase din lume, oamenii renunta din cauza aglomeratiei.

Insa, si in acest caz se poate face ceva: turistii pot sa viziteze locatia in extrasezon sau in perioada dintre sezonul de varf si extrasezon, spre exemplu in septembrie in zonele insorite sau in noiembrie in zonele foarte calde.

Al doilea lucru care ii impiedica pe turisti sa viziteze un anumit loc este legat de costuri. Unele locuri sunt pur si simplu prea scumpe, mai ales in varf de sezon sau in anumite perioade, iar atunci turistilor le ramane impresia ca destinatia in sine este scumpa. Cei mai multi turisti vor sa mearga intr-o locatie populara in varf de sezon, cand preturile sunt chiar si de cateva ori mai mari decat in mod normal, in perioada concediilor sau a vacantelor copiilor, si atunci este normal ca totul sa para foarte scump.

Al treilea lucru care ii impiedica pe turisti sa viziteze un loc este transportul in comun si cazarea. Transportul in comun lasa de dorit in unele locuri, pentru ca autobuzele sunt prea putine sau intarzie destul de mult, iar taxiurile sunt foarte scumpe. De asemenea, experientele negative de la hoteluri, despre care au auzit de la rude, prieteni sau chiar de pe site-uri de profil cantaresc mult in decizia turistilor de a vizita un anumit loc. Acestea sunt principalele asteptari eronate ale turistilor inainte de a pleca in vacanta.