Itinerar in jurul Croatiei

Croatia

Cel mai bun moment pentru a face acest itinerar in Croatia este in perioada lunii mai, inceputul lunii iunie si septembrie. In aceste luni turistii vor avea atat o vreme frumoasa, cat si preturi considerabil mai mici decat in ​​sezonul inalt, iulie si august. Cel mai bun mod de a explora Croatia este cu masina. Cu toate acestea, daca turistii nu doresc sa inchirieze o masina, transportul public functioneaza foarte bine aici.

Exista o retea excelenta de autobuze care calatoresc frecvent intre atractii si destinatii populare, asa ca nu trebuie sa-si faca griji daca nu au o masina la dispozitie.

Vizitatorii vor fi fericiti sa stie ca spatiile de cazare din Croatia sunt abundente.  De la pensiuni ieftine si inchirieri de apartamente, pana la hoteluri de lux, vor gasi cu siguranta ceva care sa se potriveasca bugetului lor. Totusi, care sunt cele mai populare obiective turistice din Croatia, recomandate de ghidul turistic?

Dupa cum toata lumea stie, Zagreb este frumoasa capitala a Croatiei. Acest oras, merita in totalitate o vizita. Zagreb este evidentiat de cea mai inalta cladire din Croatia, Catedrala Zagreb, cu o arhitectura romanica superba si cu acoperisul plin de culoare al  Bisericii San Marco. Pentru a vedea orasul Zagreb, cel mai bun loc de mers este in partea de sus a Turnului Lotrščak. 

De la el, turistii pot vedea chiar centrul orasului modern Zagreb si se vor putea bucura de peisajul urban destul de variat.

Lacurile Plitvice din Parcul National sunt un loc aparte, care cu siguranta fura inimile calatorilor. Aici vizitatorii vor fi inconjurati de privelisti uimitoare asupra lacului si cascadelor, in timp ce merg pe drumul pitoresc pe jos. Pot sa inchirieze un ghid sau sa exploreze parcul singuri.

Daca sunt iubitori de istorie, turistii ar trebui sa-si faca timp pentru a vedea Muzeul Arheologic. Multitudinea de artefacte va face cu adevarat aceasta oprire o surpriza placuta pentru orice vizitator.

Parcul National Krka este o oprire frumoasa in drumul vizitatorilor prin Croatia. Paradisul uimitor al naturii este cunoscut pentru cascadele si traseele sale, asa ca turistii trebuie sa se asigure ca ajung din timp pentru a evita aglomeratia si pentru a obtine imagini neintrerupte.