Atracţii turistice de top din Dubrovnik

Supranumit Perla Adriaticii, oraşul a fost mult timp destinaţia turistică a ţării, iar astăzi atrage şi mai multă atenţie datorită faptului că aici au avut loc multe dintre filmările pentru popularul serial HBO „Game of Thrones”.

atracţii turistice Croaţia

Puţine oraşe din lume reuşesc să ofere turiştilor o întoarcere în trecut aşa cum reuşeşte oraşul zidit Dubrovnik, de pe coasta de sud a Croaţiei. Cu zidurile sale medievale groase şi porţile masive, Dubrovnik îi transpune pe vizitatorii într-o perioadă în care oraşul fortificat era o mare putere maritimă, care comanda a treia navă marină ca lungime din Mediterană.

Supranumit Perla Adriaticii, oraşul a fost mult timp destinaţia turistică a ţării, iar astăzi atrage şi mai multă atenţie datorită faptului că aici au avut loc multe dintre filmările pentru popularul serial HBO „Game of Thrones”. Fanii genului, dar şi pasionaţii de istorie vor fi cu adevărat încântaţi de toate obiectivele turistice şi atracţiile din Dubrovnik, precum şi de plajele şi insulele din apropiere, care oferă posibilităţi ample de distracţie.

Unul dintre cele mai interesante obiective turistice este Portul Vechi, situat în partea estică a Dubrovnikului şi care este, în acelaşi timp, şi un punct de plecare pentru croazierele către plajele de pe insula Lokrum din apropiere. Cu priveliştile sale pitoreşti şi băncile încorporate, Porporela este un loc popular pentru a face o plimbare de seară şi pentru a privi soarele dispărând peste Marea Adriatică.

Plaja Banje este cea mai apropiată plajă de Oraşul Vechi, ceea ce o face cea mai convenabilă plajă, dar şi plaja cu cele mai bune vederi spre zidurilor Dubrovnikului. O parte din această plajă cu pietricele necesită achitarea unei taxe de intrare, dar există şi o parte publică, care este întotdeauna mai plină de viaţă şi mai relaxată. Aici activităţile includ volei pe plajă, mini fotbal sau waterpolo pentru pasionaţii sporturilor.

Mănăstirea franciscană, situată în apropierea Porţii Pile găzduieşte cea mai veche farmacie din Europa, care încă funcţionează. În timp ce cea mai mare parte a construcţiei iniţiale a bisericii a fost distrusă în timpul cutremurului din 1667, grădinile romane sunt la fel ca acum 500 de ani. Comorile de cărţi rare şi obiecte de artă din colecţia mănăstirii sunt expuse într-o mare sală renascentistă şi pot fi vizitate de către doritori. În plus, o serie întreagă de loţiuni din plante şi poţiuni din reţete vechi de secole sunt disponibile pentru a fi achiziţionate de la farmacia construită în secolul al XIV-lea.