Albirea dintilor la dentist: ce presupune aceasta tehnica?

Intr-adevar, petele sau smaltul dentar ingalbenit pot fi complexante motiv pentru ca tot mai multi oameni opteaza pentru albirea dintilor, tehnica realizata in cabinetele medicilor stomatologi

albire dinții

Standardele actuale de frumusete tind sa indice ca un zambet stralucitor si niste dinti perfect albi sunt absolut esentiali. Intr-adevar, petele sau smaltul dentar ingalbenit pot fi complexante motiv pentru ca tot mai multi oameni opteaza pentru albirea dintilor, tehnica realizata in cabinetele medicilor stomatologi.

Ce inseamna de fapt albirea dintilor?

  • Albirea cu cateva nuante a dintilor este ceea ce pacientii isi doresc pentru a avea mai multa incredere in ei. Albirea dintilor se va face cu un agent de albire care va actiona direct pe suprafata dintelui (acesta se numeste smalt), dar si pe dentina (care se afla sub smalt). Cu toate acestea, produsul nu este niciodata suficient de puternic pentru a ajunge la pulpa (partea interna a dintelui).
  • De regula, sunt folosite urmatoarele produse pe baza de peroxide, acesta fiind singurul agent capabil sa atace moleculele de culoare inchisa care s-au acumlat pe smalt si pe dentina dintilor
  • peroxid de hidrogen (sau peroxid de hidrogen);
  • peroxid de uree;
  • peroxid de carbamida.

Interventia realizat intr-un cabinet stomatologic este cu siguranta mai scumpa decat cea realizata acasa, dar va garanta un rezultat mai bun si va limita riscurile. Stralucirea smaltului dintilor depinde direct de concentratia produsului folosit ceea ce inseamna ca o concentratie mai mare va duce la un rezultat cu adevarat spectaculor. Cu toate acestea, agentul de inalbire nu trebuie sa depaseasca un anumit procent, altfel, ar putea fi periculos pentru dinti.

Medicul stomatolog este singurul care poate calcula concentratia necesara si durata tratamentului (care poate varia intre 5 si 90 de minute), in functie de starea actuala a dinților. De exemplu, daca dintii sunt foarte galbeni, produsul va trebui sa stea mai mult. In plus, si daca se opteaza pentru albirea dintilor acasa, in prealabil, va fi intotdeauna recomandata o vizita in cabinetul unui medic stomatolog, el fiind cel care poate asigura un rezultat vizibil si de durata.

Inaintea realizarii unui tratament de albire, dentistul va:

  • Efectua o examinare completa a gurii. El poate realiza inclusiv un detartraj, pentru a permite astfel agentului sa actioneze mult mai eficient. Mai mult decat atat, se recomanda adoptarea unei igiene orale mai buna pentru a se mentine zambetul luminos.
  • Verifica actuala culoare a dintilor. Acest pas îi va permite sa se asigure ca albirea este intr-adevar eficienta pentru obtinerea unei nuante mai albe.
  • Avea grija sa se asigura ca nu exista contraindicatii.
  • Evalua culoarea de referinta, astfel incat sa poata masura rezultatele dupa albire. Fara aceasta evaluare initiala, el nu va putea masura efectiv efectele sale pentru ca vedea rezultatul inainte si dupa.