Ce trebuie sa vizitezi cu prioritate cand ajungi in Paris

Se spune ca o zi proasta in Paris este mai buna decat o zi petrecuta oriunde altundeva! De-a lungul anilor, capitala Frantei a impresionat milioane de turisti prin frumusetea arhitecturii, a numeroaselor magazine si a povestilor pe care chiar strazile le spun.

turism Franta

Se spune ca o zi proasta in Paris este mai buna decat o zi petrecuta oriunde altundeva! De-a lungul anilor, capitala Frantei a impresionat milioane de turisti prin frumusetea arhitecturii, a numeroaselor magazine si a povestilor pe care chiar strazile le spun. Ce se poate vizita prioritar in Paris?

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este pentru Paris ceea ce statuia Libertatii este pentru New York si ce Big Ben este pentru Londra, adica, cea mai importanta atractie civica. Turnul face in fiecare zi un dans electric timp de cinci minute pe ora, incepand de la amurg si pana la ora 1 dimineata. Ascensiunea Turnului Eiffel este o necesitate pentru ca turistii sa se bucure de privelistea magnifica a Parisului.

Catedrala Notre-Dame

Unul dintre simbolurile cele mai durabile din Paris, Notre-Dame de Paris, o catedrala romano-catolica, situata in jumatatea estica a Ile de la Cite. Turistilor le este recomandat sa mearga in jurul catedralei, apoi inauntru si sa urce cele 387 de scari spre varful turnurilor. Urcarea pe varful turnurilor poate fi obositoare, dar vor obtine o vedere panoramica spectaculoasa a regiunii.

Muzeul Louvre

Cel mai recunoscut simbol al Parisului este Turnul Eiffel, dar premiul final al calatorului este Louvre. Acesta este cel mai mare muzeu de arta din lume, cu o suprafata de 675 000 de metri patrati cu exponate care amintesc de aproape fiecare civilizatie de pe pamant. Cele mai populare exponate sunt, desigur, Mona Lisa, Venus de Milo si Victoria Winged. Unul dintre cele mai iconice locuri din Paris, Muzeul Luvru este considerabil cel mai mare muzeu din lume si este o destinatie atractiva pentru iubitorii de istorie si arta.

Disneyland Paris

Fanii lui Mickey pot vizita Disneyland Paris, situat la 32 km de centrul Parisului. Disneyland Paris este un loc inedit pentru copii, este un loc extraordinar, palpitant, care atrage precum un magnet. Copiii mici se vor bucura de intalnirea cu personajele din Fantasyland, in timp ce copiii mai mari ar putea prefera Adventureland si Discoveryland. Dar nu este vorba doar despre atat, pentru ca o vizita la Disneyland Paris este o experienta inedita de privelisti si sunete, parade si spectacolele luminoase care creeaza locul unde visele se implinesc, dupa cum afirma multi turisti.